Bolighandel uden overraskelser med boligadvokat fra Hviid Advokater

By:

Boligadvokaten er købers garanti for en sikker og tryg handel. I følge den nye Ejendomsmæglerlov, som trådte i kraft i 2015, er det ikke længere tilladt for en professionel rådgiver at yder rådgivende services til begge parter i en købssituation. Så ejendomsmægleren er altid sælgers mand, og du kan ikke regne med, at han vil give dig uvildig og kvalificeret rådgivning om dit boligkøb. Ejendomsmægleren får provision per solgt bolig, og hvis hans butik er tilknyttet et pengeinstitut (hvilket mange af de større mæglerkæder er), vil han også kunne opnå provision, hvis han sælger dig en bestemt finansieringsmetode eller forsikring – uanset om den er fordelagtig for dig eller ej.

 

Derfor er det en rigtig god idé, at du finder dig en rådgiver, som varetager dine – og kun dine – interesser. Det, at købe en lejlighed eller et hus, er trods alt ikke nogen lille ting – det er tværtimod en af de største beslutninger i dit liv. En beslutning, som er behæftet med mange omkostninger – og vejen fra salgsopstilling til nøgleoverrækkelse er fyldt med faldgruber, som du risikerer at brække nakken på. En dygtig boligadvokat vil kende alle disse faldgruber og samtidig vide, hvordan man styrer klar af dem, så du vil have rigtig meget ud af at udnytte boligadvokatens erfaring.

 

Hviid Advokater er en uafhængig advokatvirksomhed med mange års erfaring inden for alle juridiske aspekter ved handel med fast ejendom. Vores boligadvokat Henrik Baastrand er utroligt kompetent. Du kan møde ham hér, hvor han vil præsentere boligadvokatens rolle i en bolighandel: https://www.youtube.com/watch?v=rhRh-VSNbcs. Henrik har mange år på bagen som boligadvokat, og er et rigtig godt bud på en sparringpartner, når du skal købe ny bolig.

 

Du kan trygt overlade alle de svært overskuelige aspekter ved din bolighandel – for eksempel de mange dokumenter, købsaftalen samt skødet – til Hviid Advokater. Vi sætter en ære i at være grundige i vores gennemlæsning af såvel tilstandsrapport som købsaftale, tingbogsattest, elrapport, ejendomsdatarapport og andre dokuemnter, som kan virke som det rene volapyk for lægmand. Vi udarbejder og tinglyser skødet, udfærdiger refusionsopgørelse, og godkender din købsaftale endeligt.

 

I forbindelse med købet er det en god idé at få indsat et advokatforbehold i købsaftalen. Dette betyder, at din underskrift ikke er endeligt bindende, førend din boligadvokat harhaft mulighed for at kigge den (og andre dokumenter) igennem. Med et advokatforbehold kan du trække dig omkostningsfrit ud af din købsaftale, såfremt din advokat ikke kan godkende den. Dette er din garanti for en tryg handel uden grimme overraskelser.

Posted in: Kategori