Det skal du huske, når du køber hund!

By:

En hund er et helt fantastisk familiemedlem. Men hvad skal du egentlig tænke over, når du står overfor at skulle købe en hund? Har du plads til hunden i dit hjem? Har du tid til at gå med hunden? Har du råd til at have hunden? Hvilken hunderace skal det være? Og skal det være en han eller hun? Der er utrolig mange spørgsmål, som du skal stille dig selv, inden du anskaffer dig en hund. Læs med her i artiklen, hvor vi gennemgår dem alle. 

Tjekliste når du skal købe hund

Har du tid til at have en hund?

Det at have hund kræver meget tid. Du skal have lyst til at gå lange ture – både om morgenen og om aftenen – samt at lege med hunden og aktivere den. 

Har du plads til at have en hund?

Jo større hunden er, jo mere plads kræver den. Der skal være plads til en hundekurv i dit hjem, men også et sted til vand- og madskål. Selvom du vælger en mindre hund, skal du tænke over at den komme til at løbe rundt i hele din lejlighed eller hus. Der kommer mere snavs, og du skal f.eks. have tid til hyppigere støvsugning.

Har du råd til at have en hund?

Mange tænker ikke over, at hunden koster langt mere end blot købsprisen. For det første så er der vacciner og dyrlægebesøg, som sjældent er billige. Derudover skal du også købe alt start udstyret til din hund. Det er alt fra hundekurv og madskål til transportbur, legetøj, hundesnor/sele og små ting som shampoo, tandbørste og godbidder. Hunden skal også have mad hver eneste dag, og det er heller ikke billigt.

Hvis du kan svare ja til alle de ovenstående, så skal du helt sikkert have dig en hund. Men hvilken slags skal du vælge? Overvej om du helst vil have en lille eller stor hund. Om der er en bestemt race, der tiltaler dig. Læs gerne mere om racen på nettet, for at finde ud af om den passer til dig og din familie. 

Læs den ultimative tjekliste her.

Posted in: hund