Få ordnet din forrude af en mekaniker

By:

Noget af det mest frusterende som bilist er når du får et stenslag på din forrude. Det er stort set umuligt at undgå uanset hvor god en bilist man er. Det eneste man kan er at holde god afstand til andre biler og sætte farten ned. Samtidig kan det ske 3 gange på et år, lige inden man er hjemme eller når man har ekstra travlt.

Da det er svært at undgå er det en god ide at vide hvad man skal gøre når uheldet er ude. Det er en god ide at have en rulle tape i bilen. Et stykke tape kan mindske risikoen for at revnen udvikler sig og det er muligt at få forruden repareret. Det er både billigere, hurtigere og nemmere at få ruden limet frem for udskiftet. Du kan læse mere her https://slothsauto.dk/vaerksted.

Hvordan repareres en forrude

Først og fremmest skal bilen stå tørt for at mekanikeren kan reparere forruden. Han starter med at gøre forruden rent. Det er for at limen der skal i revnen kan sidde bedre fast. Ved hjælp af et vakuum værktøj sikres at selv den allermindste revne får nok lim. Efterfølgende tørres limen ved hjælp af UV varme. UV strålerne fjerner også overskyden lim. Ruden er bagefter lige så god som ny som før og det har ikke taget mere end 20 min. 

Er revnen for stor til at den kan repareres og skal udskiftes, er det vigtigt at du sikre dig at du får en original reservedel, da din bil ellers kan mindske værdi og du kan få svære ved at få solgt din bil. Det tager omkring en dag at få udskiftes ruden, da den skal tørre i flere timer før den er sikker at køre i. Husk at tjekke din bilforsikring om den dækker. Nogle forsikringer gør, men ikke alle.  

Posted in: mekaniker