Find en dygtig tandlæge nær dig

08 november 2022
admin

editorial

Tandlæger og tandbehandling i Danmark er meget stærkt reguleret, og kvaliteten af behandlingen anses generelt for at være fremragende.

Der er et begrænset antal tandlæger i Danmark, så det kan være svært at finde en tid i tide. Udgifterne til tandbehandling er dog relativt lave sammenlignet med andre lande i EU.

Er det gratis at gå til tandlæge i Danmark?

Nej, tandbehandling er ikke gratis i Danmark. Men udgifterne til tandbehandling er som nævnt oven for relativt lave sammenlignet med andre EU-lande.

Dette skyldes, at den offentlige sygesikring dækker en stor del af udgifterne, og at der er faste, lave takster på standard tandlægebehandlinger. Dette gælder eksempelvis rensning af tænder, tandeftersyn, og lapning af huller med fyldninger.

Er du medlem af Danmark eller lignende form for privat sygeforsikring, vil du kunne opnå tilskud til tandlægebehandling.

tandlæge

Hvilke typer behandlinger tilbyder tandlæger i Danmark?

Tandlæger i Danmark kan tilbyde en bred vifte af behandlinger, bl.a:

– kontrolundersøgelser og rensninger

– fyldninger

– rodbehandlinger

– kunstige kroner

– tandimplantater

Hvad er en tandundersøgelse og tandrensning?

Tandlægeundersøgelse og tandrensning er en rutinemæssig procedure, der hjælper med at forebygge og opdage mundhygiejneproblemer. Tandlægen undersøger din mund, dine tænder og dit tandkød for tegn på sygdom eller skader. Han fjerner også plak eller tandsten på dine tænder.

Hvor ofte skal du gå til tandlæge?

De fleste mennesker bør gå til tandlæge hver sjette måned for at få et tjek og en rengøring. Hvis du har en fortid med mundhygiejneproblemer, kan din tandlæge dog anbefale, at du kommer oftere. Og hvis du udviser forstadier eller tilløb til eksempelvis karies eller parodontitis, vil tandlægen anbefale en højere mødefrekvens.

Hvad er caries?

Karies er det videnskabelige navn for karies i tænderne. Det skyldes bakterier i munden, der producerer syrer, som æder af tandemaljen. Karies kan føre til smerte, infektion og i sidste ende til tab af tænder.

Du kan finde din nærmeste tandlæge på Sydsjælland på dltand.dk.

Flere Nyheder