Hvorfor du skal have en bogholder

02 november 2021
Steffen Hansen

advertorial

Hvis du har startet en ny virksomhed, så er der en række ting, du skal have styr på. Det kan godt være temmelig overvældende at starte helt selv. Men der findes en række løsninger og en masse hjælp, som du kan drage nytte af for at få en god start. Heriblandt skal du have fat i en bogholder. Hør mere om i dette indlæg, hvad en bogholder kan gøre for dig, og hvilke services han/hun kan tilbyde. 

 

1. Hvad kan en bogholder?

En bogholder er en person, der fører regnskaberne for en virksomhed, som er nødvendige for den finansielle rapportering. En bogholder skal være i stand til at udarbejde nøjagtige regnskaber og balancer. Bogholderen skal indsamle alle relevante oplysninger om virksomhedens økonomi, behandle dem korrekt og sørge for, at de opbevares sikkert i et passende format, før han/hun udarbejder rapporter eller erklæringer til skattemæssige formål. Bogholderen skal udarbejde månedlige rapporter, som skal forelægges for virksomhedens revisor.

 

 

2. Hvilke services kan en bogholder tilbyde?

Bogholderiet i en virksomhed forvalter aktiver, passiver, indtægter og udgifter for at hjælpe virksomhederne med at overholde lovgivningen. Deres arbejde omfatter overvågning af transaktioner gennem debet- og kreditposteringer, vedligeholdelse af hovedbøger, udarbejdelse af driftsregnskaber og styring af pengestrømme. De skal kunne udarbejde månedsrapporter og rådgive om andre finansielle spørgsmål. Desuden kan de tilbyde tjenester som f.eks. lønadministration, momsangivelser, indkomstskat og bistand med låneansøgninger.

Det er altid en god idé at få hjælp til at styre ens økonomi. Det gør, du ikke skal bekymre dig om fremtidige rykkere eller skattesmæk, hvis du har glemt at indberette noget i virksomhedens navn. Du kan også få hjælp til at holde dit budget inden for en rimelig grænse, så du ikke pludseligt bruger flere penge, som du ikke har.

 

3.Hvem skal du kontakte?

Der findes en del bogholderier i Danmark, hvor du naturligvis skal finde en, der er tæt på dig. Der er også private bogholdere, der arbejder med flere virksomheder på en gang. Uanset hvad, så skal du bruge en bogholder til at hjælpe dig med at holde styr på tallene, og alt det økonomiske i din virksomhed. Du kan forhøre dig rundt i din omgangskreds, om der er nogle, der kender til en dygtig bogholder.

Du kan også finde en dygtig bogholder via dette link: https://vestergaardrr.dk/.

Flere Nyheder