Slip af med smerterne – prøv osteopati

By:

Såls du til hverdag med stive muskler, smertefulde spændinger eller nedsat bevægelighed, og synes du hverken at massage eller træning hjælper? Så burde du forsøge dig med osteopati.

Hvad er osteopati?

Osteopati er en manuel behandlingsform som inddrager forskellige teknikker for at hjælpe kroppen til at genoprette sin balance og helbrede sig selv. Osteopatens arbejde retter sig primært mod en genopretning af leddenes normale funktion og stabilitet.

På den måde har en osteopat meget tilfælles med en kiropraktor. Men hvor en kiropraktor i høj grad benytter sig af temmelig hårdhændede metoder for at justere leddene søger en osteopat at anvende blidere teknikker til manipulation af muskler og led. En osteopat vil altid tilpasse behandlingen den enkelte patients unikke dispositioner og individuelle behov, og arbejder som oftest intuitivt og på baggrund af kroppens respons på behandlingen.

En osteopat kan for eksempel benytte sig af massage for at løsne spændinger og gøre muskulaturen afslappet samt udstrækning af de stive led. En anden kendt osteopatisk teknik er artikulation, hvor dine led bevæges gennem deres naturlige bevægelses område. Dette øger leddenes mobilitet og fleksibiliteten i muskler og ligamenter.

Der ud over kan du hos osteopaten opleve at blive justeret, dog ikke helt så drastisk som hos en kiropraktor. En metode til justering er korte, skarpe stød mod rygsøjlen. Samtlige metoder har til formål at lindre smerte, forbedre bevægelighed og øge blodcirkulationen.

Osteopati er normalt ikke smertefuldt, men du vil godt kunne føle dig øm i kroppen dagen derpå, som efter sportsudøvelse. Dette gælder især hvis du har modtaget osteopatisk behandling for en inflammatorisk lidelse om for eksempel gigt. Efter et par dage burde du dog kunne mærke markant bedring. Og med et vel tilrettelagt osteopati forløb vil du for alvor kunne mærke de langsigtede virkninger.

Bestil tid til osteopati i Slagelse hos Akupunktur & Massage Klinikken på https://am-klinikken.dk/osteopati-manuel-terapi-columna-terapi/ 

Posted in: osteopati